Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани чушки стъпка по стъпка

Мариновани чушки стъпка по стъпка

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Мариновани чушки стъпка по стъпка
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • чушки - различни видове
  • оцет
  • морска сол - хималайска, на кристали
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за тези мариновани чушки използвайте различни видове - люти, сладки, малки, големи, червени, жълти, зелени...

Сипете 1 пръст оцет в бурканче (за ориентир може да ползвате ръбчето, което повечето буркани имат, моето нямаше, така че 1 пръст).

Сложете сол: за малки бурканчета 1/2 ч.л, за средни (от снимката) 1 ч.л., за големи между 1.5 и 2 ч.л.

Сложете чушките в бурканчето, без да ги натъпквате, ако е необходимо, скъсете леко дръжките.

Залейте с вряла вода, затворете и разклатете леко бурканите с мариновани чушки стъпка по стъпка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: