Празена чорба с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
11
32
554
2
13/01/2021
"Празена чорба с ориз - идеална за обяд или вечеря"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо542
  • Преглеждания за месеца542
  • Преглеждания за седмицата155
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ориз - 5 - 6 с.л.
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр. /или повече/
  • зелев сок - 2 к.ч. /от кисело зеле/
  • брашно - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • чубрица
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вода - 2 к.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства, измива се и се накълцва на дребно. Морковът се бели, измива и настъргва на едрата част на рендето, може и да се нареже, както предпочитате.

В подходяща тенджера се сипват олиото и топлата вода. Зеленчуците се слагат вътре, за да се запържат. Овкусява се със сол и черен пипер.

Щом зеленчуците започнат да се запържват, се разбъркват добре и към тях се добавя оризът, който е предварително измит. Прибавят се червеният пипер и брашното.

Налива се литър топла вода и празената чорба се оставя да се вари без капак до готовност на ориза.

След като той стане готов, се налива зелевият сок. Ако е нужно, и още топла вода. Лесната оризова супа се вари още 1-2 мин.

По желание празената чорба с ориз се сервира с люта чушка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар