Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Коледен вит тиквеник

Коледен вит тиквеник

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Коледен вит тиквеник
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
16/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Направете вашия тиквеник с кори на сач за един още по-невероятен вкус, който да поднесете на празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет на сач
  • ванилия - 1
  • тиква - 1 килограм
  • захар - 200 грама
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата, след това я настържете на едро ренде. Може и да я задушите в малко олио до омекване заедно с ванилията, канелата, олиото и захарта.

Ако пък сте с по-чувствителен стомах, само я смесете с останалите продукти (без олиото).

Намазнете тава за печене.

Разстелете корите на сач (3 бр.). Намажете с олио първата кора и по цялата й повърхност сложете от плънката. Навийте на руло, след това на охлювче и сложете в средата на тава.

По същия начин процедирайте и с останалите кори.

Накрая намажете готовия тиквеник с олио и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Печете до зачервяване.

Оставете готовия тиквеник за изстине и го поръсете с пудра захар.

Коледният вит тиквеник е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: