Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете щипка сол. Оформете кладенче и добавете разбитите яйца със захарта, затопленото мляко с разтворената в него мая, ванилията, настърганата кора на лимона и замесете меко тесто, прибавяйки олиото.
Завийте тестото със стреч фолио и кърпа, оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 10 равни части, а всяка част разделете на две.
Оформете два фитила, увийте ги един в друг и оформете на гевречета. По същия начин процедирате и с останалите части тесто.
Подредете ги в подходяща тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Намажете с разбитите жълтък, прясно мляко и олиото, поръсете с кристална захар и оставете на топло да втасат още веднъж.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете до готовност козуначните гевречета за около 25 минути.