Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб с лук по венециански

Свински дроб с лук по венециански

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Свински дроб с лук по венециански
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Нежна, ароматна и вкусна рецепта за свински дроб по венециански - горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • вино - 100 мл. бяло
  • краве масло - 60 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • салвия - 5 - 6 пресни листенца
  • лук - 3 глави кромид
  • сол
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския черен дроб на големи, дебели резени. Измийте ги и подсушете със салфетка. Нарежете кромида на едро и претрийте с щипка сол.

Нарежете салвията на ситно. В незалепващ тиган разтопете краве масло, добавете зехтина и пуснете лука размесен със салвията. Захлупете съда и задушете за 5-6 мин.

Прибавете нарязания дроб, полейте с виното и овкусете с щипка черен пипер. Разбъркайте ястието, захлупете съда и гответе около 15-20 мин. или докато остане на мазнина дробът с лук.

Свинският дроб с лук по венециански става много сочен и вкусен!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: