Бутер пай с пиле, бекон и лук

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
99
510
431
149
1
22/01/2021
"Солен пай с пиле и бутер тесто - уникално вкусен"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 059
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате пилешкото филе в тенджера, като слагате във водата няколко зърна черен пипер и няколко дръжки от магданоз за по-голям аромат.

Задушавате лука, нарязан на не много ситно.

Когато е почти омекнал лукът, добавяте към него бекона, нарязан на по-ситно, и сметаната.

Добавяте пилешкото месо, отцедено от бульона и нарязано на парченца, и разбърквате добре.

Овкусявате със сол и черен пипер и добавяте каперсите.

Сваляте от котлона и добавяте топеното сирене, нарязано на кубчета.

Разбърквате леко сместа, за да се овкуси със сметаната и оставяте леко да се охлади.

Изваждате бутертестото, разстилате го и правите разрези от двете му страни като ленти с ширина ок.2 см.

Слагате бутертестото, както е с хартията за печене, на него в подходяща правоъгълна тавичка.

Сипвате от сместа половината и я разстилате в средата по дължина на тестото, така че лентите да останат.

Завивате бутер пая като плитка посредством редуване на лентите, които са отстрани.

Разбивате яйцето и намазвате с част от него соления пай.

Печете бутер пай с пиле, бекон и лук на 180 градуса до златисто.

С останалата плънка и втората опаковка тесто процедирате по същия начин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар