Лесен и вкусен рататуй

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
99
509
430
149
1
23/02/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо620
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате патладжана първо на кръгчета и после на половинки.

Нарязвате тиквичките на кръгчета с дебелина около 1 см. Нарязвате чери доматите на кръгчета, т.е. на 3-4.

Взимате тава с подходящ размер, сипвате олио на дъното й и редите зеленчуците, като ги редувате.

След като запълните добре тавата, посолявате и поръсвате с риган.

Добавяте скилидките чесън, нарязан на тънки филийки. Поръсвате с олио.

Слагате във фурната и печете рататуя на 200 градуса около 40-50 мин. до омекване на зеленчуците.

Разреждате лютеницата с малко вода, да стане като не много гъст сос и я добавяте в тавата равномерно навсякъде.

Добавяте ситно нарязан пресен магданоз и допичате до сгъстяване на соса.

Лесният и вкусен рататуй е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар