Крехко пилешко филе с гъбен сос

Наталия Л.Наталия Л.
Новак
3
53
8
6
23/02/2021
"Ароматно и вкусно ястие от пилешко филе с гъбен сос - очаровайте близките си с тази чиния"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата221
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

1. Нарязваме пилешкото филе на кубчета и поставяме в дълбока купа, добавяме лимона, черния пипер и солта, да престоява за 20 мин.

2. В дълбок тиган разтопяваме маслото и добавяме гъбите, похлупваме до изпаряване на течността и запържваме до златисто.

3. Пържим пилешкото филе и добавяме риган.

4. Разтваряме в течната сметана 1 с.л. брашно и 100 мл. бяло вино. Добавяме сместа към гъбите и бъркаме енергично до получаване на гъст гъбен сос. Добавяме и филето. Поръсваме с магданоз.

Ястието вече е готово и Вие можете да се насладите на прекрасния му вкус с чаша бяло вино.

Крехкото пилешко филе с гъбен сос е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар