Начин на приготвяне
Патладжаните се режат на две половинки и се издълбава вътрешността.
Получават се лодки от патладжани за пълнене. Посоляват се и се оставят 30-40 минути да престоят, докато изтече горчивият им сок.
Във вряща вода се бланшират за 5 минути. След като се охладят за кратко, са готови за печене.
В тава с хартия за печене се нареждат лодките. Поръсват се със зехтин и сол и се пекат до готовност.
В дълбока купа се смесват нарязаните на парченца топено сирене, настърганото сирене и моцарела, доматите на парченца и чубрицата.
Когато лодките са почти готови, се пълнят със плънката и се пекат за 20 минути. Поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат до запичането му.
Получените пълнени патладжани се поръсват с магданоз и са готови за консумация!
Да ви е вкусно с тези пълнени патладжани със сирена и кашкавал.