Пълнени патладжани със сирена и кашкавал

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Чирак
58
596
320
107
1
10/04/2021
"Запеченият кашкавал ще направи тези пълнени патладжани още по-неустоими"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо745
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на две половинки и се издълбава вътрешността.

Получават се лодки от патладжани за пълнене. Посоляват се и се оставят 30-40 минути да престоят, докато изтече горчивият им сок.

Във вряща вода се бланшират за 5 минути. След като се охладят за кратко, са готови за печене.

В тава с хартия за печене се нареждат лодките. Поръсват се със зехтин и сол и се пекат до готовност.

В дълбока купа се смесват нарязаните на парченца топено сирене, настърганото сирене и моцарела, доматите на парченца и чубрицата.

Когато лодките са почти готови, се пълнят със плънката и се пекат за 20 минути. Поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат до запичането му.

Получените пълнени патладжани се поръсват с магданоз и са готови за консумация!

Да ви е вкусно с тези пълнени патладжани със сирена и кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар