Начин на приготвяне
Уникално вкусни бързи пърленки без мая
Експериментирах с нещо ново? Много са вкусни. Аз съм направила двойна доза, понеже сме доста хора. Който желае по-малко количество, да раздели продуктите на половина.
Смесвам содата със киселото мляко и прибавам към солта и пресятото брашно.
Замесвам си тестото и го оставям за 10-тина минутки.
Разделям тестото за пърленки на 10 топчета и ги разточвам.
Мажа с малко масло, слагам сирене и го завивам. Отново разсточвам внимателно.
Аз поръсих тези бабини пърленки със шарена сол, защото я обичаме.
Пека на котлона в тиган с незалепващо покритие без мазнина до готовност.
След печене на бързите пърленки без мая мажа пак с масло да омекнат.
Да Ви е сладко?
Коментари