Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле, печено в хлебопекарна

Пиле, печено в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пиле, печено в хлебопекарна
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Толкова сочно става това печено пиле в хлебопекарна, че вече само така ще го приготвяте"

Необходими Продукти

  • цяло пиле - около 1.500 кг (охладено)
  • краве масло - 25 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • за марината
  • краве масло - 25 г
  • подправка за барбекю - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • розмарин - клонка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • пикантина
  • мед
  • чесън на прах - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеята за тази рецепта за пиле, печено в хлебопекарна, е взаимствана от нета. Подходих към импровизацията и вкъщи меко казано скептично настроена, но твърдо решена за проба. Защо пък не? !

Резултатът се оказа впечатляващ и всички бяхме приятно изненадани! Пробвайте и вие!

Моята хлебопекарна машина е с вместимост за хляб от 1.250 кг, но побра пиле 1.500 кг. Ако вашата е с по-малка вместимост, съобразете това с големината на пилето.

Намажете контейнера на хлебопекарната с масло. Не е нужно да слагате бъркалките.

Нарежете обелените лук и моркови на дебели шайби и ги сложете на дъното като канапе.

В купичка смесете размекнатото краве масло, подправката за барбекю, соевия сос, горчицата и солта. Намажете обилно пилето отвън и отвътре.

Сложете във вътрешността му бучка масло, клонка розмарин и няколко малки скилидки чесън.

Относно подправките за пилешко - можете да ползвате, каквито вие си изберете.

Поставете пилето върху канапето от зеленчуци по гръб, нека гърдите са отгоре. Покрийте горната част на контейнера с алуминиево фолио, но оставете от двата края загънато, за да излиза парата.

Стартирайте хлебопекарната на програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), с DARK (ТЪМНА) коричка за 2 ч. 30 мин.

По време на печенето не е нужно да се обръща пилето. Пилешките гърди стават крехки и сочни.

Сервирайте вашето сочно печено пиле печено в хлебопекарна със сезонна салата и млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: