Пухкава пица с риба тон

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953496
22/02/2018
"Импровизирайте, отдайте се на изкушението, изненадайте всички с вкусна пухкава пица с риба тон "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното и разтворената във вода мая. След това се прибавят солта, захарта и зехтина. Разбърква се хубаво и се замесва меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за около половин час.

След това тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля в тава, която е застлана с хартия за печене или е набрашнена.

Тестото се помазва с лютеница. Отгоре се поръсва с риган, босилек и сминдух.

Сварените картофи и яйца се режат на кръгчета. Луканковият салам се реже също на тънки кръгчета. След това се редят върху тестото. Слага се и от рибата тон.

След това кашкавалът се настъргва и се поръсва отгоре.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар