Пиле с гъби на сач

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле с гъби на сач2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • гъби - 200 г пресни
  • чушки - 1 зелена, по желание
  • домати - 1 бр.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за сача
  • кашкавал - 70 г по желание за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте много добре намасления сач и запържете нарязания на малки парченца бекон. Бъркайте и след като хубаво се стопи, добавете нарязания на тънки полумесеци лук. След 4-5 минути добавете нарязаното на късчета пилешко и пак разбъркайте. Овкусете със сол и пипер.

След като месото си смени цвета, добавете почистените и нарязани гъби и чушка по желание. Обелете домата, нарежете го на парченца и го добавете. оставете да се готви, като от време на време разбърквате и напръскайте с виното.

След като ястието остане на мазнина, добавете скълцания пресен лук и го свалете от огъня. По желание поръсете с кашкавал, който трябва да се разтопи върху сача.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: