Печени тиквички Сувлаки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Печени тиквички Сувлаки
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"В горещите жеги ни се хапва нещо леко и много приятно, затова печените тиквичките са сред най-добрите варианти"

Необходими Продукти

  • тиквички - 7 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • подправка сувлаки - 1 с.л. подправка
  • зехтин - Pomace
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези сочни печени зеленчуци ъиквичките се измиват много добре.

Почиства се от дръжките и върховете. Не се обелват.

Нарязват се на тънки кръгчета.

Тиквичките трябва да бъдат не по-големи от средни и да са еднакви по размер.

Слагат се в купа и се посоляват.

Заливат се със студена вода и се оставят за 30 мин в хладилник, след което водата се изсипва.

Тавата, в която ще се пекат, се намазва със зехтин.

Всяко парче тиквичка се нарежда в тавата в кръг.

Поръсват се с подправка сувлаки и червен пипер равномерно.

Заливат се със зехтин много внимателно върху всеки кръг от тиквички.

Прибавя се вода, като се внимава водата да не се залива върху подправките. Водата трябва да е до половината от тиквичките.

Печени тиквички Сувлаки се готвят в предварително загрята фурна 60 мин на 200 °C на вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: