Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран с орехова плънка

Печен шаран с орехова плънка

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Печен шаран с орехова плънка
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Не е нужно да чакане Никулден, за да си хапнете пълнен шаран с орехова плънка"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг почистен
  • стафиди - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • девесил
  • ориз - 2 с.л.
  • печурки - 3 бр.
  • орехи - 20 г
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • хайвер - от шарана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете шарана със соев сос и сол и го оставете настрани. Нарежете и задушете в мазнина печурките и лука.

Добавете малко от хайвера, ориза и орехите. Сипете червения пипер и малко вода. Оставете да се сготви до извиране на водата.

Овкусете с подправките и сипете стафидите. Напълнете рибата, сипете бялото вино върху нея и я намажете с мазнина.

С остър нож направете няколко разреза върху шарана и в тях наредете лимонови резенчета. Може да добавите остатъка от хайвера при него. Сипете 1/2 ч.ч. вода.

Добавете още малко червен пипер и поставете фолио. Печете рибата за час на 180 градуса.

След като времето отмине, отвийте фолиото и върнете печения шаран във фурна за още малко време.

Печения шаран с орехова плънка поднесете с желаната гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: