Начин на приготвяне
Овкусете шарана със соев сос и сол и го оставете настрани. Нарежете и задушете в мазнина печурките и лука.
Добавете малко от хайвера, ориза и орехите. Сипете червения пипер и малко вода. Оставете да се сготви до извиране на водата.
Овкусете с подправките и сипете стафидите. Напълнете рибата, сипете бялото вино върху нея и я намажете с мазнина.
С остър нож направете няколко разреза върху шарана и в тях наредете лимонови резенчета. Може да добавите остатъка от хайвера при него. Сипете 1/2 ч.ч. вода.
Добавете още малко червен пипер и поставете фолио. Печете рибата за час на 180 градуса.
След като времето отмине, отвийте фолиото и върнете печения шаран във фурна за още малко време.
Печения шаран с орехова плънка поднесете с желаната гарнитура.