Бурания

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
04/12/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене95 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 340
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • зелев сок - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате малката кисела зелка на ивички.Поставяте лука ситно нарязания лук в сгорещено олио.

След като лукът се запържи, прибавяте зелето, захлупвате и задушавате на умерен огън, докато омекне. Прибавяте ориза, който сте сварили отделно и наливате от зелевия сок.

Захлупвате и задушавате за още 40 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Caprice
Caprice
17.05.2014 17:42
При нас на това му казваме " тепси кебап",а "бурения" казваме на зрял боб с кисело зеле. :)
2
0