Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжан с плънка от свинско месо

Патладжан с плънка от свинско месо

Патладжан с плънка от свинско месо
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Пълнен патладжан със свинско, който ще засити глада ви"

Необходими Продукти

  • патладжана - 2 бр.
  • домати - 2 бр. пресни
  • свинско месо - 300 г
  • пипер - 1 чушка зелена
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 150 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези пълнени патладжани вземаме си патладжаните и разрязваме по дължина.

След това си правим една решетка с помощта на ножа.

Намазваме ги с олио и поръсваме със солта.

Поставяме ги във фурната на 180 °C за 35-40 минути.

През това време си приготвяме плънката.

Обелваме си доматите и ги нарязваме на ситно.

Свинското месо също нарязваме на ситно.

Пипера почистваме и него нарязваме.

Поставяме тиган на печката и по ред запържваме първо месото, след него лука, пипера и доматите.

Обелваме си чесъна и пасираме и него добавяме.

През това време печеният патладжан е готов.

Вадим от фурната и започваме да вадим цялата вътрешна част.

След като сме я извадили, я нарязваме и прибавяме към плънката, като добавяме сол, черен пипер и малко олио.

Отново разбъркваме и започваме да пълним лодките, които се получиха от патладжана.

Когато са готови, поръсваме сочните пълнени патладжани с настъргания кашкавал и поставяме във фурната.

Печем до желания загар патладжан с плънка от свинско месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: