Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Маймунски хляб със сирене и подправки

Маймунски хляб със сирене и подправки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Маймунски хляб със сирене и подправки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ето още един вкусен хляб, за който благодарим на Йорданка"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 грама
  • сирене - 120 грама
  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • мая - 10 грама жива
  • захар - 1 с.лъжица
  • подправки - за овалване на тестото
  • олио - 4 - 5 с.лъжици
  • масло - 50 грама (разтопено)
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в леко затоплената вода маята и захарта. Разбъркайте и изчакайте да шупне.

Междувременно пресейте брашното със солта. Оформете кладенче в средата му и сипете вътре две лъжици олио, готовата мая и прясното мляко.

Постепенно замесете меко и гладко тесто. Покрийте го и го оставете да втаса около 40 минути. След това премесете за кратко и оставете да почине още 10-тина минути.

Пригответе си подправки, в които искате да оваляте хляба - риган, магданоз, куркума, червен пипер или каквито обичате.

Късайте от готовото тесто топчета с големина на орех. Сплескайте ги, а в средата на всяко едно сложете сирене. Затворете, за да оформите топче.

Потапяйте топчетата в разтопеното масло (което сте смесили с малко олио), след това овалвайте в различни подправки.

Намазнете форма за кекс и редете топчетата едно върху друго. Оставете готовия хляб да втаса за още час.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете хляба до готовност.

Маймунският хляб със сирене и подправки е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Верно е маймунски
02.11.2021 15:43
1