Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Тиквен пай с кокосов привкус

Тиквен пай с кокосов привкус

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788545
Тиквен пай с кокосов привкус
Снимка: Evgenia
2 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Да Ви е сладко с този тиквен пай с кокосов привкус"

Необходими Продукти

  • За блата
  • кокосово брашно - 100 г
  • овесени ядки - 100 г
  • кокосово масло - 50 г
  • краве масло - 50 г
  • яйце - 1 бр.
  • кафява захар - 40 г
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • За пълнежа
  • сварена тиква - 300 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • кафява захар - 120 г
  • стафиди - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче (2)
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка, млян
  • джинджифил - 1 щипка, настърган
  • ромова есенция - няколко капки
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от кокосовото брашно, смлените на брашно овесени ядки, содата бикарбонат, захарта, яйцето и разтопените предварително масла.

Ако тестото за пай Ви стане на трохи, добавете малко хладка вода.

Разстелете тестото в тава за пай (моята тава е с диаметър 28 см) върху хартия за печене с ръце. Сложете го в предварително загрята до 180 °C фурна да се запече малко, за около 10-15 минути.

През това време пасирайте тиквата. Разбийте яйцата със захарта.

Добавете прясното мляко с лъжицата нишесте в него към пасираната тиква, после и яйчената смес, ванилията, капките ром, карамфила, джинджифила, канелата и стафидите. Разбъркайте добре.

Извадете тестото от фурната и залейте с тиквената смес. Върнете във фурната и печете тиквения пай на 170 °C, около 40 минути или до златист загар.

Извадете, изчакайте да се охлади и поръсете с кокосовите стърготини.

По желание се поръсва и с пудра захар вкусният сладкиш с тиква.

Да Ви е сладко с този тиквен пай с кокосов привкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: