Начин на приготвяне
Омесете тесто от кокосовото брашно, смлените на брашно овесени ядки, содата бикарбонат, захарта, яйцето и разтопените предварително масла.
Ако тестото за пай Ви стане на трохи, добавете малко хладка вода.
Разстелете тестото в тава за пай (моята тава е с диаметър 28 см) върху хартия за печене с ръце. Сложете го в предварително загрята до 180 °C фурна да се запече малко, за около 10-15 минути.
През това време пасирайте тиквата. Разбийте яйцата със захарта.
Добавете прясното мляко с лъжицата нишесте в него към пасираната тиква, после и яйчената смес, ванилията, капките ром, карамфила, джинджифила, канелата и стафидите. Разбъркайте добре.
Извадете тестото от фурната и залейте с тиквената смес. Върнете във фурната и печете тиквения пай на 170 °C, около 40 минути или до златист загар.
Извадете, изчакайте да се охлади и поръсете с кокосовите стърготини.
По желание се поръсва и с пудра захар вкусният сладкиш с тиква.
Да Ви е сладко с този тиквен пай с кокосов привкус.