Бабиното печено пиле

07/11/2018
Ivanka
отIvankaНовак252
"Клачиеско печено пиле с ориз по рецептата на една Баба"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 140
  • Преглеждания за месеца692
  • Преглеждания за седмицата348
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото пиле се сварява в голяма тенджера, в подсолена вода.

След това задушаваме ориза в маслото и заливаме с 3 ч.ч. от бульона на свареното вече пиле. Варим ориза, като от време на време разбъркваме, докато омекне.

Намазваме тавичка с мазнина и изсипваме ориза. Върху него поставяме пилето и го поръсваме с чубрица, черен пипер и сол.

Запичаме пилето с ориза в умерена фурна до хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

никнай
никнай
26.01.2016 21:45
Мисля че ще спестиш време и ще запазиш вкусовите качества ако първо в много згорещена мазнина за кратко запържиш пилишкото. След като извадиш месото в същата мазнина запържи леко ситно нарязан лук до прозрачност.Изскючваш котлона и върху лука в тигана изсипваш ориза, посоляраш,разбъркваш, 10-15 зърна черен пипер и 1бр. дафинов лист. Сместа се изсипта в тавичка и върху нея се нарежда месото, залива се е вода 2 към 1 спрямо ориза.Пече се в загрята от доло и от горе фурна до180 градуса като тавичката не се слага директно на дъното а на втория "етаж".Пече се около 30 минути, желателно е ориза да се пробва от време на време защото различните сортове ориз имат различно време на варене.
18
3
Слав
Слав
18.01.2016 19:54
Лукът се вижда на снимката.Просто е забравен в рецептата да се добави. ;)
5
1
Ая
Ая
04.12.2015 11:31
Манджа без лук не е манджа. ;)
11
2

Виж всички коментари или напиши такъв