Начин на приготвяне
В купа си слагаме пресятото брашно, добавяме разбитото яйце, водата и сол на вкус.
Омесваме си тестото, покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 30 минути. Приготвяме си плънката от натрошената извара, разбитото яйце, настърганата скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус, омесваме добре.
Тестото за пелмени разточваме с дебелина около 2 см.
С чаша изрязваме кръгове, краищата на всеки кръг мажем с яйце, слагаме от плънката и прегъваме.
В тенджера захранваме подсолена вода, щом заври, пускаме пелмените и варим, докато изплуват пелмените с извара.
Изваждаме с решетъчна лъжица и сервираме пелмени без месо с разнопено масло.