Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Плоски питки със сирена на тиган

Плоски питки със сирена на тиган

Плоски питки със сирена на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Плоските питки със сирена на тиган сервирайте за закуска или обяд с различни сладки и солени гарнитури"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • мая - 7 г суха
  • яйца - 2 бр.
  • плънка
  • крема сирене - 150 г
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 100 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред смесете киселото и прясното мляко, добавете сол, яйца и зехтина. Добавете брашното, предварително пресято с маята и замесете тесто.

Намазнете тестото и оставете за 15 мин. на да си почине. Пригответе плънката за плоските питки, натрошавайки сиренето. Смесете го с крема сиренето, червения пипер и кашкавала, настърган.

Тестото накъсайте на топки и разточете всяка в кръгла форма. Сложете 1 с.л. от плънката и покрийте с друг лист тесто, притискайки краищата.

Печете пълнените питки от двете страни на тиган. Намажете ги с масло, щом са готови.

Плоските питки със сирена на тиган сервирайте за закуска или обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: