Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с ориз и кайма

Пълнен шаран с ориз и кайма

Пълнен шаран с ориз и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Всяка домакиня трябва да знае тази рецепта за пълнен шаран с ориз"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • плънка
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 500 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • олио - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана и го оставяме настрани.

За плънката запържваме глава червен лук и морков, добавяме чаша ориз и 500 г кайма, размита във вода.

Доливам вода до готовност на ориза + любимите подправки - аз сложих черен, червен пипер, чубрица и малко мащерка.

След като изстине плънката, пълня и зашивам рибата, поставяме в голяма тава върху 4-5 клонки от асма.

Добавяме 50-100 мл олио и 200 мл вода, слагаме във фурната на 240 °C за 20 минути и след това намаляваме на 150 °C и печем 2 часа, като следим водата да не изври.

Добавяме част от готовата плънка отстрани около вкусния пълнен шаран за още 30 минути и е готово.

Пълненият шаран с ориз за Никулден е много вкусен!

Източник: Suzana Maksimova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: