Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кускус в сос от тиквички

Кускус в сос от тиквички

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кускус в сос от тиквички
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Още една веган рецепта, да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. млади
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • кокосово мляко - 400 мл
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л., настърган
  • индийско орехче - щипка
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарен пипер - 1/3 ч.л., смлян
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • кускус - 2 чаши
  • растително масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна. Сложете кокосовото масло в дълбок тиган да се затопли, след което добавете лука и чесъна.

Измийте тиквичките и ги настържете, а когато лукът омекне, добавете настърганите тиквички. Оставете да къкрят, след това настържете джинджифила и го добавете.

Залейте с кокосовото мляко и подправете с хималайска сол, смлян шарен пипер, кимион, индийско орехче и оставете да се вари за десет до петнадесет минути.

Сложете кускуса в купа с растителното масло и го залейте с преварената вода, оставете го да престои десетина минути.

Сервирайте кускуса и го полейте със соса от тиквички.

Кускусът в сос от тиквички е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: