Шкембе, завито с черва

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
14/09/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 714
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 кг.
  • телешки черва - 250 г тънки
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 5 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се попарва, остъргва се и се кисне в студена вода, след което се измива много добре и се вари на тих огън до омекване.

Нарязва се на квадрати, които се навиват на рула и се увиват с тънките черва, предварително добре почистени и измити.

Рулата се нареждат в тава, намазана с масло, заливат се с малко вода, поръсват се с червен и черен пипер и се пекат във фурната.

Поднасят се с пържени картофи.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар