Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кюфтета»Бабините кюфтенца по цариградски

Бабините кюфтенца по цариградски

Бабините кюфтенца по цариградски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"За рецепта за кюфтенца по цариградски се обръщаме към баба"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 грама
  • хляб - 1 филия (стар)
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.чашка
  • яйца - 1 брой
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • брашно - 10 с.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • За картофеното пюре
  • прясно мляко - 100 мл
  • картофи - 700 грама
  • масло - 30 грама
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прехвърлете в купа каймата и я смесете с яйцето и наситнения лук. Надробете към тях накиснатия и отцеден хляб, поръсете с подправките и разбъркайте много добре.

Покрийте и оставете каймата да се овкуси за час-два в хладилника. След това оформете малки кюфтенца.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрято олио.

Междувременно сварете картофите и ги намачакайте заедно със солта, прясното мляко и маслото. Трябва да се получи хубаво и гладко картофено пюре.

Разпределете пюрето в чинии, отгоре сложете кюфтенца и поднесете веднага.

Бабините кюфтенца по цариградски са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много е хубаво картофеното пюре да е от истински картофи, а не тези картофени нешестета, които се продават. Имат съвсем различен вкус
17.01.2022 12:14