Начин на приготвяне
На дъното на дълбока тенджера поставяме нарязаното на кубчета месо, овкусяваме с подправки.
Върху месото добавяме половината нарязани на по-едри парченца лук и морков, посоляваме и добавяме половината количество чесън.
Добавяме нарязания на кубчета патладжан, отново посоляваме и добавяме черен пипер, слагаме нарязана чушка и лук, маркови, домати нарязани на големи кръгчета.
Отново посоляваме и добавяме черен пипер, притискаме леко зеленчуците и добавяме нарязаните на едро картофи и останалия чесън.
Покриваме всички продукти със зелевите листа.
Наливаме чаша чаена вода, поставяме на котлона, щом заври телешкото варено, покриваме с капак и намаляваме котлона.
Готвим за около час и половина телешко варено с много зеленчуци.