Хайдушки кебап

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Хайдушки кебап2 / 2
25/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
5
"Не хващайте гората - хванете вилицата и нападайте, защото това определено е юнашки вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 1 кг
  • масло - 100 г краве
  • лук - 3 глави
  • домати - 300 г
  • гъби - 300 г
  • картофи - 300 г
  • люти чушки - 3 бр
  • чесън - 6 скилидки
  • лозови листа - 10 - 12 бр
  • червен пипер - 1ч.л.
  • чубрица
  • риган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате месото. Нарязвате го на хапки. Почиствате гъбите и ги нарязвате на ивички, обелвате доматите и ги нарязвате на кубчета.

Лука нарязвате на филийки. В емайлирана тавичка слагате хапките месо, нарязаните лук, гъби и домати, а така също скилидките чесън, чубрица, риган.

Посолявате, поръсвате с черен и червен пипер, заливате с разтопеното масло и разбърквате.

Покривате отгоре продуктите с лозовите листа и завивате тавата с алуминиево фолио. Задушавате кебапа около 3 часа в много слаба фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: