Многопластова празнична пита

IvankaIvankaНовак83
26/01/2014
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 120
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята да втаса за 15-тина минути, размита с 1/2 к.ч. хладка вода.

Омесваме средно меко тесто от брашното, втасалата мая, солта и 1 ч.ч. хладка вода. Готовото тесто разделяме на 12 равни топки, които намазваме с разтопеното масло и ги оставяме да престоят за половин час.

Разточваме 6 от топките на кори - по отделно (с големина - дъното на тавата), като обилно ги мажем с масло. Слагаме 6-те кори една върху друга и ги разточваме в обща кора, която слагаме на дъното на обилно омазнена тавичка.

Приготвяме плънка от натрошеното сирене и 3 разбити яйца, която поръсваме върху кората.

Покриваме плънката с втора кора, разточена от другите 6 топки в една - както първата.

Намазваме втората кора с едно разбито яйце и печен питката в умерено загрята фурна за около 40 - 50 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар