Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Лимецова фокача с извара и маслини

Лимецова фокача с извара и маслини

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k391
Лимецова фокача с извара и маслини
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
02/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вегетарианска фокача за гладници - бърза и вкусна"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 320 г
  • маслини - 10 броя
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
  • семена - 1 с.л. микс
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • вода - 180 мл
  • извара - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л. + 1 за поръсване отгоре
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете две лъжици киселото мляко в чаша с вместимост 200 мл. Угасете содата и щом шупне, долейте с хладка вода.

Прехвърлете сместа в купа и добавете изварата, семената, солта, зехтина и брашното от лимец. Разбъркайте и добавете царевичното брашно.

Намазнете и набрашнете с малко царевично брашно тава с диаметър 24 см. Сипете вътре получената гъста кашица.

С нож направете леки разрези (като листо). Наредете резени маслини, полейте със зехтин и овкусете с риган.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете фокачата около 25 минути, като от време на време я проверявате.

Лимецовата фокача с извара и маслини е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: