Чеснови хлебчета с бира

Марина НордМарина НордНовак1219
04/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 576
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се сипва маята, солта, зехтинът и бирата. Замесва се гладко тесто, слага се в намазана с мазнина купа, покрива се с кърпа и се оставя да втасва, докато се надигне двойно.

От тестото се оформят продълговати хлебчета, подреждат се в намазана с мазнина тава и пак се оставят да втасват.

Пекат се в предварително загрята фурна, като малко преди да са готови, се изваждат и се намазват със смес от зехтин и пасиран чесън. Връщат се и се пекат до пълна готовност.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Elena
Elena
17.03.2016 14:20
вкусно звучи , ще ги пробвам задължително
0
0