Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран с доматен сос

Шаран с доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шаран с доматен сос2 / 2
12/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Нека репетициите за Никулден да започнат сега - с тази рецепта за шаран с доматен сос"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. (около 1 кг)
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 2 бр
  • магданоз - ½ връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бяло вино - 1 чаша
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на порции шарана, посолявате и го подреждате в широка тенджера. Режете лука на филийки и го слагате вътре.

Добавяте чесъна, морковите, магданоза, дафиновия лист и зърната черен пипер. Сипвате виното и 1 чаша вода. Варите около 30 минути на умерен огън.

След това изваждате рибата и я нареждате в чиния. Заливате с прецедения сос. По желание може да сервирате с пържени картофи или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: