Грузински хачапури

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
15/02/2014
"И най-любимата ни част е именно онази - в която ги намазваме с масълце и покриваме с кърпа - обещаваме, че ще ви хареса и на вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 221
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата223
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

2 чаши брашно се пресяват заедно със содата и в средата се прави кладенче. Захарта, солта, олиото и яйцето се разбиват с айрана. Течността се сипва постепенно към брашното и се замесва гладко тесто.

Оставя се да почине за половин час. След това тестото се оформя като руло и се реже на 10 кръгчета. Те се овалват в останалото брашно и се разточват на тънки питки.

В средата им се слага плънка, приготвена от настъргано сирене, пасиран чесън, магданоза и яйцето. Краищата се завиват, така че да се оформи вързоп.

Обръщат се със завитата част надолу и пак се разточват. Пекат се от двете страни на загрят тиган. Готовите питки се намазват с масло и се покриват с кърпа.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
26.06.2016 10:00
Трябва да се опита и от грузинската кухня.
0
0