Домашен хляб
Homemade Bread
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб

Домашен хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k10k
Домашен хляб
Снимка: Анонимен
1 / 6
28/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.
"Нищо не може да се сравни с вкуса на току що излязъл от фурната домашен хляб - мек и ароматен!"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 гр.
  • доматен сок - 200 гр.
  • вода - 100 мл.
  • захар - (меласа, мед)
  • сол - 2 ч.л.
  • мая - суха 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • чесън - (по желание)
  • песто
  • мащерка
  • розмарин
  • чубрица
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква.

Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично тесто, като накрая се добавя маслото и солта (ако изполвате и песто, настърган кашкавал то ги добавете заедно със сухия чесън).

Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло. Поставете в намаслена форма за хляб (26 х 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 210 С за около 30 - 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
43
32
20
11
Дай твоята оценка: