Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Бохча с пилешко месо

Бохча с пилешко месо

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Бохча с пилешко месо4 / 4
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Пригответе по една вкусна бохча за всеки вкъщи и задължително предвидете допълнително, защото всички ще искат"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр. (краешник)
  • пилешко месо - 150 г сварено или печено, обезкостено
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • масло - 20 г
  • кашкавал - 40 г
  • портокали - 1/2 бр. малък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да направим бохчата с пилешко месо с по-сух хляб. Издълбаваме крайшника и го намазваме с размекнато краве масло.

Трохите слагаме в купа. Пилешкото месо се нарязва на кубчета и отива при трохите.

Добавяме и останалите продукти. Кашкавала настъргваме на едро ренде. Чукваме едно яйце.

Половинката портокал се обелва, отстраняват се ципите и се нарязва на парченца. Прибавяме малко масло. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Сместа се обърква добре с лъжица и пълним с нея издълбания крайшник.

Лист алуминиево фолио, предварително намазан леко с краве масло, подгъваме от всички страни, за да се получи нещо като купичка, в която слагаме напълнения крайшник.

Печем за кратко във предварително загрята фурна или грил. Когато се запече добре е готово.

Сервираме бохчата с пилешко месо със салата за гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: