Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с бекон и сирене

Киш с бекон и сирене

Киш с бекон и сирене
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Слънчев пай за комфортен обяд или вечеря. Щом сложите този солен киш на масата, ароматът на любов се усеща"

Необходими Продукти

  • бекон - 200 г
  • брашно - 1/ 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • пушено сирене - 150 г
  • лук - малка глава
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този солен пай беконът се нарязва на кубчета и запържва в сгорещена мазнина. Отцежда се върху кухненска хартия.

На дъното на намазнена тава се разпределя беконът, нарязаното топено сирене и настърганият кашкавал.

В отделна купа се разбиват яйцата, прибавят се омекналото краве масло, нарязаният на ситно лук, солта, брашното, млякото и подправките.

Разбъркват се добре, докато се получи хомогенна смес.

Сместа се излива в тавата с бекон и сирена, след което апетитният киш се поставя в загрята на 180 °C фурна.

Кишът с бекон и сирене се пече около 40 минути до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: