Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Веган погача

Веган погача

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган погача
Снимка: Людмила
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Вкусна веган погача с хрупкава коричка - не можем да й устоим"

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 250 г
  • бяло брашно - 250 г
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме заедно двете брашна в дълбока купа. Добавяме солта, разбъркваме с лъжица.

Загряваме водата до 36 градуса. Изсипваме я към брашното.

Гасим содата в оцета и добавяме в купата.

Следва олиото.

Бъркаме с лъжица до получаване на лепкаво тесто.

Не добавяме повече брашно.

Покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме да си почине тестото за десетина минути.

Оформяме го с допълнително брашно, около една лъжица на кръгла питка, и поставяме в кръгъл съд с капак, моят е от йена глас.

Слагаме във фурната и включваме на 200 градуса

Когато погачата почти изпълни съда, махаме капака и печем на 180 градуса до желан загар.

Готовата веган погача кънти при почукване отгоре.

Изваждаме и охлаждаме в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: