Начин на приготвяне
Пресяваме заедно двете брашна в дълбока купа. Добавяме солта, разбъркваме с лъжица.
Загряваме водата до 36 градуса. Изсипваме я към брашното.
Гасим содата в оцета и добавяме в купата.
Следва олиото.
Бъркаме с лъжица до получаване на лепкаво тесто.
Не добавяме повече брашно.
Покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме да си почине тестото за десетина минути.
Оформяме го с допълнително брашно, около една лъжица на кръгла питка, и поставяме в кръгъл съд с капак, моят е от йена глас.
Слагаме във фурната и включваме на 200 градуса
Когато погачата почти изпълни съда, махаме капака и печем на 180 градуса до желан загар.
Готовата веган погача кънти при почукване отгоре.
Изваждаме и охлаждаме в кърпа.