gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Качамак»Качамак със сирене и кашкавал

Качамак със сирене и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6126k4k4k5
Качамак със сирене и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
21/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Рано или късно ви се дояжда качамак и няма мърдане - рецепта класика, любима на всички българи! Наздраве!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам една класика от родопската кухня в малко по-различен вариант. А именно любимия на много хора качамак.

Смесете в тенджера водата, прясното мляко, солта и захарта. Сложете на котлона и малко преди да заври, прибавете царевичното брашно, бъркайки непрекъснато.

Варете качамака, докато на повърхността се образуват балончета - до желаната гъстота.

Важно е постоянното бъркане, за да не стане на бучки.

Пригответе си 2 купички и сложете на дъното на всяка от готовия качамак.

Поръсете с настърган кашкавал и покрийте с останалия качамак.

Оставете за няколко минути така, след което обърнете качамака върху чиния и поръсете с натрошено сирене.

Разтопете маслото и прибавете към него червения пипер. Разбъркайте и веднага махнете от котлона, за да не прегори пиперът, защото ще нагарча.

Полейте качамака с 1-2 лъжици от маслото и може да сервирате.

Добър апетит с моя качамак със сирене и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: