Начин на приготвяне
Сварявате 4 яйца и отделяте само жълтъците. Разбивате размекнатото краве масло с пудрата захар и жълтъците, докато получите пухкава смес. Постепенно прибавяте ванилията, солта и брашното. Омесвате гладко тесто. Оформяте го на топка, увивате го във фолио и го оставяте да престои в хладилника за около 2 часа.
Залейте бадемите с вряща вода. Оставете ги да се охладят и след това ги обелете. Нарежете ги на ситно и ги смесете със захарта и бъркайте, докато получите гладка смес. Разбийте жълтъците на двете останали яйца.
Разточете тестото на кора и с формички изрежете гевречета. Намажете гевречетата с жълтъците, оваляйте ги в бадемовата смес и ги наредете в намаслена тава.
Печете в предварително загрята умерена фурна. След като ги извадите изчакайте да се охладят и ги намажете с конфитюра от боровинки. Слепете ги две по две. Изчакайте малко докато поемат конфитюра и сервирайте.