Бадемови гевречета

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
23/04/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо491
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате 4 яйца и отделяте само жълтъците. Разбивате размекнатото краве масло с пудрата захар и жълтъците, докато получите пухкава смес. Постепенно прибавяте ванилията, солта и брашното. Омесвате гладко тесто. Оформяте го на топка, увивате го във фолио и го оставяте да престои в хладилника за около 2 часа.

Залейте бадемите с вряща вода. Оставете ги да се охладят и след това ги обелете. Нарежете ги на ситно и ги смесете със захарта и бъркайте, докато получите гладка смес. Разбийте жълтъците на двете останали яйца.

Разточете тестото на кора и с формички изрежете гевречета. Намажете гевречетата с жълтъците, оваляйте ги в бадемовата смес и ги наредете в намаслена тава.

Печете в предварително загрята умерена фурна. След като ги извадите изчакайте да се охладят и ги намажете с конфитюра от боровинки. Слепете ги две по две. Изчакайте малко докато поемат конфитюра и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар