Начин на приготвяне
Брашното, содата, подправките и солта се смесват и оставете настрана.
В купа се разбиват яйцата със захарта, докато побелеят. Добавят се тиквата, ванилията, разтопеното маслото и млякото. След разбъркване на порции се прибавят сухите съставки. С помощта на шпатула сместа се обърква, докато стане гладка
В друга малка купа се смесват съставките за пълнежа - крема сирене, захар и едно яйце.
Половината от кексовото тесто се изсипва в намазнена и набрашнена форма. С лъжица се прави вдлъбнатина в центъра на тестото и в него се изсипва сместа с крема сирене. Отгоре се разпределя останалото тиквено тесто.
Напълнената форма се потупва по плота, за да се освободят въздушни мехурчета в тестото.
Тиквеното руло се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 50-60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Готовият тиквен сладкиш се оставя да изстине във формата за около десет минути, преди да се обърне върху решетка, за да се охлади напълно. Накрая може да се поръси с пудра захар.
Сладкият тиквен хляб е изключително ароматен, нежен и мек. Опитайте!