Начин на приготвяне
Към каймата се добавя сол, черен пипер, чубрица, кимион, магданоз, омесва се добре. Ориза се почиства и измива добре, след което се прибавя към каймата.
Чушките се почистват от семките и се измиват, след което се пълнят с плънката.
В подходяща тенджера се подреждат и заливат с топла вода, добавя се олиото, сол на вкус, червен пипер, черен пипер и се слага на котлона на среден огън.
При готовност на плънката, след около 30 минути от момента на завиране, чушките се изваждат в тава и се запичат във фурната на 200°C за кратко (с цел лесно да се махне ципата на чушките).
Към врящия сос за пълнени чушки се добавя застройката от кисело мляко и брашно, която предварително се темперира.
Запечените пълнени чушки се връщат в соса.
Готовото ястие пълнени чушки с кайма и ориз се поръсва с магданоз.
Коментари