Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта. Добавете разтопеното масло, млякото и сметаната.
Пресейте брашното + бакпулвера и содата. Разбъркайте до гладкост.
Изсипете във формата/тавата и сложете 2 с.л. сладко от боровинки в средата.
С помощта на нож разпределете от средата към края на тавата. Печете на 170 градуса за около 40 минути.
Изтискайте сока на 1 лимон + 3 с.л. захар. Бъркайте докато се разтвори захарта.
Изпечения блат оставете да изстине и тогава го сиропирайте. Намажете го със сметаната (аз използвам на спрей).
С лъжица разпределете сладкото в два кръга и отново с нож го разнесете, за да се получат фигури по ваше желание.
Оставете сиропирания сладкиш в хладилника за два часа и да ви е сладко!
Сиропираният боровинков сладкиш е готов.