Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба с мащерка по френски

Риба с мащерка по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Риба с мащерка по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 600 г филе бяла или др. вид
  • лимони - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • лук - 1 глава
  • корени - 1 връзка, за супа
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 500 г
  • мащерка - 1 щипка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л. или 2 домата
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • шафран - 1 щипка
  • праз - 2 стръка (бялата част)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се поръсва със сока от лимона и се посолява. Кромидът и корените за супа се нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Добавя се счуканият чесън.

Междувременно се обелват и нарязват на кубчета картофите. Смесват се с останалите подправки заедно с доматеното пюре в 3/4 л вода, добавят се към лука и се оставят да поврат малко на слаб огън. След това се слага нарязаният на ситно праз лук.

Когато картофите са почти готови, се добавя рибното филе. В края на готвенето се поръсва с черния пипер и ястието се сваля от котлона. Сервира се поръсено с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: