Бульон от риба

Марина НордМарина НордНовак1219
26/03/2014
"Няма по-ароматен рибен бульон от домашния, затова си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г
  • вода - 1.5 л
  • целина - 1 глава
  • корени - 1 бр. от магданоз
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата, перките и костите на рибата се измиват обилно с вода. Преди сваряване на главата, се изваждат хрилете и очите.

Главата и костите се разсичат на две. Нарязаната на шайби целина, коренът от магданоз, дафиновият лист, солта, черният пипер и нарязаният на едро лук и подправките се заливат с водата и се оставят да се варят на слаб огън.

Готовият бульон се прецежда преди консумация.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йордан
Йордан
01.04.2014 12:48
Не всички видове риба са подходящи за приготвянето на вкусни чорби и супи. Едни от тях не дават достатъчно гъст бульон, други придават на чорбата горчив привкус или лош дъх. На базата на личният си опит съм отсял най подходящите за чорба видове риба. Това далече не са всичките възможни видове, но са най – разпространените. И те са както следва:
СЛАДКОВОДНИ: Костур (едър); костур (дребен – за бульон); бибан (за бульон); бяла риба; щука; сом (глава); толстолоб (глава); всички есетрови риби.
ЧЕРНОМОРСКИ: Попчета (кая); калкан; скорпид; морски дракон.
ОКЕАНСКИ: Хек; мерлуза; карас; макроронус; морски налим и всички други трескови.
0
0
Йордан
Йордан
01.04.2014 12:45
То от всяка риба бульон не става! Ама кой ти разбира от риби и трудовашка музика!
0
0