Начин на приготвяне
Включваме фурната на 180 градуса.
Нарязваме всички зеленчуци на едри кубчета, само чесъна оставяме така, без дори и да белим.
Поставяме в тавата, която сме покрили с хартия за печене, и прибираме във фурната.
Оставяме така за около 10-15 минути. След това вадим в чиния.
В касерола поставяме маслото и оставяме на котлона да се разтопи.
Обелваме си чесъна, прибавяме го заедно с лука.
След като се задушат добавяме тиквата, моркова и ситно нарязания на кубчета джинджифил.
Овкусяваме съ сухите подправки и наливаме горещата вода.
След като заври, си добавяме солта и доматеният концентрат, като оставяме да ври за около 15 минути.
Накрая добавяме и готварската сметана и пасираме тиквената супа.
Можем да гарнираме крем супата със сирене по желание.
Крем супата от печена тиква е готова.