Начин на приготвяне
Нарязва се свинското месо, като за свински пържоли с дебелина около 1 см.
Овкусява се с подправката за барбекю и се оставя да престои за няколко часа в хладилник, за да си поеме от подправката.
В тиган загряваме олиото и запечатваме овкусените пържоли от двете страни, докато придобият лек златист цвят. Нареждат се във гювеча.
Във тигана със останалото олио задушаваме гъбите, докато си пуснат водата.
В отделен съд разбиваме брашното със водата.
Когато е добре разбито, го прибавяме в тигана при гъбите и бъркаме за около минута, докато се сгъсти сосът.
Изсипваме гъбите със соса при свинското във гювеча.
Слага се във студена фурна на 200° С за 2 часа и половина.
Уникално крехко и вкусно свинско с гъби в гювеч.
Коментари