Начин на приготвяне
Активирам маята с 1 с.л. захар, бъркам ги до течно състояние. Добавям 2 с.л. брашно и половината хладка вода.
Разбърквам и оставям на топло да шупне.
През това време пресявам брашното. В съд смесвам течните съставки. Когато маята е готова, я добавям в кладенчето от брашно + течните съставки.
Замесвам меко тесто и оставям 20 минути да почине на топло. От тестото правя 4-5 кори.
Между тях намазвам обилно със олио + поръсвам с натрошено сирене. Последната кора не я мажа.
Режа на 12 триъгълника и навивам всеки на кифла. Така наредени, ги оставям още 1 час да втасат.
Мажа уникалната питка с отделените жълтъци, смесени в малко олио.
Пека на 170°C горен и долен до готовност. Проверявам с дървен шиш питка за корица.
Коментари