Начин на приготвяне
Ябълките се обелват, отстраняват се семките и плодовете се режат на ситно.
Смесват се брашното, солта и бакпулверът и се замесва тесто, в което се добавят 2 супени лъжици от маслото.
От захарта се отделя 1 чаена лъжичка настрана, другото се добавя в тестото.
Добавят се нарязаните ябълки и прясното мляко, от което малко се оставя настрана. Разбърква се.
Тестото се разточва на дъска, поръсена с брашно, на питки с дебелина около сантиметър и диаметър 6 сантиметра.
Ябълковите питки се нареждат на тава, намазана с мазнина, намазват се с прясно мляко и се поръсват със захар.
Пекат се 20 минути на 180 градуса. Сервират се с бучица масло върху всяка питка.
Коментари