Задушено агнешко по марокански

23/06/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на парчета и се натрива със смес от половината олио, смесено с черния пипер, солта, канелата и куркумата. Оставя се в маринатата 40 минути. Месото се пържи в останалото олио до златисто.

Добавя се лукът, нарязан на шайби, и се пържи още 5 минути. Месото се разпределя в гювечета или тажин, а в тигана, където се е пържило, се налива ¼ чаша топла вода и се кипва. Месото се залива с този бульон, покрива се с капачета и се пече 40 минути на 180 градуса.

Картофите, морковите и чушките се режат на едро. Доматите се попарват, обелват се и се режат на четвъртинки. Сушените сини сливи се режат на ситно.

Капачетата на гювечетата се отварят и във всяко се добавя по малко от картофите, морковите, чушките, сините сливи и орехите. Пекат се още 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар